Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Vattenfall väljer Eliq för ett unikt kundprojekt för fjärrvärme

eliq

Eliq har släppt en spännande nyhet på deras hemsida, läs allt nedanför på svenska om det passar er bättre.

”Vattenfall har valt att samarbeta med Eliq för att testa ny teknik för kundengagemang och optimering av fjärrvärme i hem.

Fjärrvärmenät kan bidra till ett smart och avkarboniserat energisystem. I dag värms en majoritet av de svenska lägenheterna med fjärrvärme men de flesta användare har ingen aning om hur mycket energi som används, eller hur de kan optimera sin värme bortsett från att vrida kylarventilen.

”Människor som bor i en centralt uppvärmd byggnad förstår inte att deras beteende kan hjälpa till att förbättra nätverkets effektivitet och minska koldioxidutsläppen” –Joakim Botha, grundare och försäljningschef på Eliq.

För att öka kundengagemanget och optimera värmeproduktionen har Vattenfall startat en testanläggning i Gustavsberg utanför Stockholm. Försöket kommer att utrusta hem med anslutna radiatorventiler och en app för att motivera konsumenterna att delta på att optimera energianvändningen i samhället på ett enkelt sätt samtidigt som de njuter av ett bättre inomhusklimat.

”Vattenfall och Eliq som partners skapar en digitaliserad, personlig och användarvänlig kundupplevelse som vi testar tillsammans med våra fjärrvärmekunder i Gustavsberg. Tillsammans kan vi hjälpa våra kunder att hantera sin konsumtion på ett enklare sätt och leva fossilfritt inom en generation” –Ulrika Jardfelt, VP, BU Heat vid Vattenfall.

Appen kommer att ge kunderna ett personligt gränssnitt för att förstå deras värmeanvändning och låta dem optimera det genom smart schemaläggningsfunktionalitet och deltagande i ett efterfrågesvarprogram som körs i bakgrunden.

Projektet genomförs tillsammans med värmeanalyspartnern QuantCo och Cosa, som levererar anslutna termostatventiler till de deltagande lägenheterna. Vattenfall är ett av Sveriges största företag med 9,7 miljoner kunder över hela Europa som använder sin energi. Företaget har en betydande och växande verksamhet inom fjärrvärme.

Uppvärmning och kylning utgör ungefär hälften av EU: s slutliga energiförbrukning och är den största energisektorn före transport och el. Värmenätverk har identifierats som en viktig metod för att avkolla värme i städer och sektorn växer nu över hela Europa.”

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!