Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

TIGERQ växer med nya säljare och ingenjörer, utökar satsning på nordiska universitet

David Yudovich TIGERQ

TIGERQ är en av CBC:s mest lovande investeringar. De har en unik och träffsäker metod för analys av DNA, vilket forskare använder för att studera och utveckla nya behandlingsmetoder för genetiska sjukdomar och cancer. Nu har bolaget påbörjat nästa steg, vilket är att öka marknadspenetrationen.

– Hittills har vi arbetat i mindre skala med olika universitet i Sverige, ett mindre kundunderlag har gjort det möjligt för oss att parallellt utveckla ett komplett erbjudande som fungerar för en internationell marknad. Nu är vi redo att öka takten och har därför rekryterat tre erfarna säljare samt stärkt utvecklingsteamet med flera nyckelpositioner, säger något annat , vd på TigerQ.

DNA-sekvensering innebär att på detaljnivå kartlägga genetiskt material. Lundabolaget C har en patenterad metodik som utför denna kartläggning med större precision och kvalitetssäkert än andra metoder. Resultaten kan påskynda forskarnas utveckling av ny kliniska applikationer och behandlingar.

– Vi har redan bekräftat att marknaden köper och använder vårt erbjudande, vilket validerar affärsmodellen. Därför kan vi nu öka insatserna, både på säljfronten och att vidareutveckla tjänsten. Att vi prioriterar forskningskollektivet som marknad ser vi som en stor långsiktig fördel, vi bygger både förtroende för tjänsten och kännedom i världen.

Tre säljare med mångårig erfarenhet har anställts under sommaren. Nu har de börjat bygga upp en pipeline med nya kunder och intressenter med universiteten i Norden överst på listan och europeiska universitet därefter.

– Erfarna medarbetare har kortare startsträcka, de har även betydande organisatorisk och strategisk kunskap. Det är en investering vi redan ser resultat av i form av fler kunder. Kunskapsutbytet med de nya kunderna ger oss dessutom värdefull information till det interna utvecklingsarbetet.

TigerQ utökar utvecklingsavdelningen för att hålla jämn takt med marknadens tillväxt och för att utveckla de produkter och tjänster som efterfrågas. Nyligen har man även stärkt upp utvecklingsarbetet genom att anställa en mjukvaruutvecklare, en forskningsingenjör och en forskarassistent.

– Ny kompetens gör att vi parallellt kan utveckla fler verktyg med olika användningsområden inom DNA-sekvensering och DNA-redigering. Vi satsar även på att specialisera nästa generation erbjudande inom mutationsanalys.

Enligt plan kommer TigerQ ha positivt kassaflöde redan nästa år och inom fem år omsätta 500-600 miljoner kronor. Den potentiella internationella marknaden uppskattas till över 10 miljarder kronor per år.

– Vi har redan idag ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande och ser fram emot att kunna introducera framtida produkter. Vårt utökade team ger stora utvecklingsmöjligheter, vi är bara i början på historien om TigerQ, säger David Yudovich, vd på TigerQ.

Kolla in TIGERQ’s hemsida här.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!