Nine Casinos AB Pågår Friendbase Pågår Duearity AB Fulltecknad TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Fulltecknad Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad Inflight VR Fulltecknad Pharmiva AB Fulltecknad Eliq AB Fulltecknad

TIGERQ kommersialiserar Nobelprisade CRISPR-tekniken

TIGERQ

Forskarna som upptäckte den extremt träffsäkra gensaxen CRISPR-Cas9 tilldelades nyligen Nobelpriset i kemi 2020. Det svenska företaget Tigerq arbetar med att kommersialisera tjänster som är kopplade till metoden.

– Vi utvecklar analyseringstjänster som utvärderar effekterna av CRISPR med extrem noggrannhet och precision. För oss är detta ett stort ögonblick som bekräftar att det vi gör fyller en viktig roll för både forskningen och samhället, säger David Yudovich, vd för Tigerq.

Gensaxen CRISPR-Cas9, som i grunden används för att klippa i dna med stor precision, har stor potential och en viktig roll i flera av de största utmaningarna världen står inför. Ärftliga sjukdomar, cancer och global hunger är områden där metoden kan få tillämpningar i framtiden.

– CRISPR-Cas9 tänjer på gränserna för vad som är möjligt inom forskningen och vår målsättning är att bidra till den utvecklingen, säger David Yudovich.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn