Nine Casinos AB Pågår Friendbase Pågår Duearity AB Fulltecknad TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Fulltecknad Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad Inflight VR Fulltecknad Pharmiva AB Fulltecknad Eliq AB Fulltecknad

Sparekonom varnar för hausse av onoterat i sociala medier

Sparekonom varnar för hausse av onoterat i sociala medier

Allt fler konton och influencers på sociala medier har börjat med lockerbjudanden om försäljning av onoterade aktier. Gratis aktier, rabatter och snabb avkastning utlovas samtidigt som informationen om bolagen, aktierna och risken i bästa fall är knapphändig. Denna nya trend varnar Nordnets sparekonom Frida Bratt för i en debattartikel på Realtid.se.

Frida Bratt betonar att köp av aktier i onoterade bolag har fördelar och kan vara en sund investering, men då krävs ett prospekt med information som gör att investerare kan göra en fullständig bedömning av risken och den eventuella avkastningen.

Eftersom onoterade bolag inte har genomgått samma ekonomiska genomlysning som noterade bolag kan en bra tumregel vara att kontrollera om en extern part gjort en så kallad Due Diligence där bolagets alla delar och strukturer samt ekonomi gås igenom.

CBC arbetar internationellt med att hitta rätt bolag att investera i, och genomför en fullständig due diligence av samtliga investeringar. CBC utvärderar varje månad ett hundratal olika företag för att hitta rätt investering att erbjuda till befintliga kunder och investerare, och där är CBC:s Advisory Board en viktig del.

Läs mer om CBC:s arbetsmodell.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn