Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Pharmiva redo att lansera patenterad CE-märkt produkt på miljardmarknad

Pharmiva

Pharmiva patenterade och CE-märkta vaginalmousse Vernivia är nu redo att lanseras. Vernivia är en unik och antibiotikafri vaginalmousse mot bakteriell vaginos som kombinerar utläkning av infektionen med snabb symtomlindring utan att orsaka några kända biverkningar. Produktlanseringen är Pharmivas första steg mot att bli ett globalt femtech-bolag med en bred portfölj inom vaginal hälsa.

Bakteriell vaginos drabbar cirka 30 procent av kvinnor i fertil ålder världen över. De tillgängliga behandlingarna består i dagsläget främst av receptbelagda antibiotika, vilket Pharmiva nu vill ändra på med Vernivia.

”En konsekvens av antibiotikabehandling är att den rubbar vaginalfloran vilket orsakar svampinfektioner som följd […] Pharmiva affärsidé bygger på att vi vill göra livet bra för kvinnor som är drabbade av bakteriell vaginos. Samtidigt bidrar vi till att bromsa antibiotikaresistensen och att minska de allvarliga miljömässig konsekvenserna av antibiotikatillverkning genom att erbjuda en likvärdig eller bättre behandlingsmetod som inte bygger på antibiotika,” sa Christina Östberg Lloyd, vd Pharmiva, till Insikt medicin i oktober förra året.

Bolaget planerar att inledningsvis fokusera på att först lansera Vernivia i Sverige för att sedan satsa på miljardmarknaderna i Europa och USA.

”Men det innebär ju inte att vi stänger dörren till övriga världen. Asien är jätteintressant och så vidare. Men vi fokuserar först på att göra en bra lansering i Sverige, vi går ut i Europa och steget efter det är USA”, säger Pharmivas vd Christina Östberg Lloyd i en intervju med Finwire.


Läs mer om Pharmiva och Vernivia.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!