Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Pharmiva lanserar Vernivia i Sverige

Pharmiva lanserar Vernivia i Sverige

Nu lanseras Vernivia i Sverige – Pharmivas nya produkt mot bakteriell vaginos. Vernivia ger kvinnor för första gången tillgång till en behandling som både lindrar symtomen och läker infektionen utan att använda antibiotika. Produkten finns nu tillgänglig receptfritt på Apoteket.

”Lanseringen av Vernivia i Sverige är en av de viktigaste milstolparna hittills för Pharmiva. Efter ett långt och gediget utvecklingsarbete får kvinnor nu tillgång till en antibiotikafri och användarvänlig behandling mot bakteriell vaginos som ger en statistiskt säkerställd symtomlindrande effekt redan efter 12 timmar. Den användarstudie vi gjorde i våras visade enormt positiva resultat och vi är glada att alla kvinnor i Sverige som har behov av produkten nu kan köpa den receptfritt via apoteket.se”, säger Christina Östberg Lloyd, vd, Pharmiva AB i ett pressmeddelande.

Under sommaren meddelade Pharmiva i ett pressmeddelande att ett samarbetsavtal med Apoteket tecknats inför lanseringen av Vernivia. Som en av Sveriges största apotekskedjor blir samarbetet både en kvalitetsstämpel för produkten, och ett stort steg mot Pharmivas mål om att bli ett globalt femtech-bolag med en bred portfölj inom vaginal hälsa.

I samband med lanseringen av Vernivia aktiveras även den tillhörande webbplatsen vernivia.com, samt flera kampanjer i sociala medier. Kampanjerna tar avstamp i det omfattande varumärkesarbete som Pharmiva driver för att öka kvinnors kunskap om vaginal hälsa och bakteriell vaginos.

”Det ska bli oerhört stimulerande att få bidra till att öka kvinnors medvetenhet om vad som är ett friskt och normalt underliv och vad som behöver behandlas. Pharmiva har en tydlig vision att förbättra den vaginala hälsan och den omfattande digitala lansering av Vernivia som vi nu initierar är ett första viktigt steg i det arbetet”, säger Andrea Mildner, som nyligen rekryterats som E-Commerce Manager hos Pharmiva.

Läs hela nyheten här

Läs mer om Pharmiva

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!