Pharmiva erhåller förhandsbesked om patentgodkännande i USA

juni 14, 2021

Pharmiva

Medicinteknikbolaget Pharmiva har fått besked från det amerikanska patentverket USPTO om ett kommande godkännande, Notice of Allowance, gällande patentfamiljen FOAM II.

Beskedet innebär ett brett patentskydd för bolagets behandlingar, vilket är viktigt för produktlanseringar i USA.

”Det positiva beskedet från det amerikanska patentverket innebär en starkare marknadsexklusivitet för såväl Pharmivas nuvarande som potentiella framtida behandlingar. Detta stärker avsevärt våra möjligheter att långsiktigt kommersialisera produkter i USA”, säger Christina Östberg Lloyd, vd för Pharmiva i ett pressmeddelande från bolaget.

Patentfamiljerna FOAM I och FOAM II ligger till grund för Pharmivas teknologiplattform Venerol med den första medicintekniska produkten Vernivia mot bakteriell vaginos. Venerol har också stor potential som en drug delivery-teknologi för andra behandlingar.

Förhandsbeskedet gäller den andra patentfamiljen, FOAM II, som ger ett bredare skydd för bolagets produkt och dess användning även på hud. Patenten ger också skydd för en icke trycksatt komposition av moussen samt för olika metoder att behandla sjukdomar med denna.

Patenten kommer när de slutgiltigt godkänns gälla till 2037.

Läs hela pressmeddelandet här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bläddra mellan nyheter