Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Nano Textile Solutions vinnare i Business Challenge 2022

Nano Textile Solutions vinnare i Business Challenge 2022

Av närmare 400 ansökningar till Business Challenge 2022 återstod i slutändan endast åtta företag. Ett av dessa var Nano Textile Solutions som med sin patenterade textil-lösning charmade jurygruppen och blev erbjudna till Business Challenges affärsutvecklarprogram. Nu satsar företaget på att nå ut till en bredare marknad.

– Utmärkelsen är ett kvitto på det finns ett stort intresse för vår teknologi. Det hjälper oss att fortsätta i samma riktning mot att bli mer etablerade och skapa uppmärksamhet bland nya intressenter, säger Sam Issa, vd på Nano Textile Solutions.

Business Challenge är en årlig tävling för nystartade företag att visa upp sina produkter och innovationer. Vinnaren för årets upplaga blev företaget Moving Floor som med sin nya teknologi förbättrar klimatpåverkan inom lantbruksindustrin. Dessutom valde jurygruppen åtta företag att ingå i Business Challenge affärsutvecklarprogram. Där kommer de ta del av kunskap, nätverk och rådgivning för att utveckla verksamheten.

– Vi får tillgång till ett stort nätverk med proffs som hjälper oss. Vårt mål är att bygga en plattform och expandera fort. Vi vill skapa ett marknadsfäste som i sin tur skapar förståelse för tekniken och acceptans på stora marknaden, säger Sam Issa, vd för Nano Textile Solutions.

Nano Textile Solutions har utvecklat en dynamiskt textilteknologi som möjliggör funktionen att storleksanpassa textilier. Tekniken kan nyttjas för att uppnå en perfekt passform på exempelvis kläder och skor. Fördelen menar Sam är att produkter med deras teknik får längre produktanvändning, vilket leder till minskad överkonsumtion.

– Tittar vi på konsumtionen kan vi garantera perfekt passform till slutanvändarna. Vi kan reducera överproduktionen med 50 procent genom att kläder och skor kan återanvändas och anpassas efter varje individs behov.

Samarbete med Hööks för att revolutionera ridsporten

Inom vissa områden används tekniken även för att förbättra prestationsförmågan. Bland annat är Nano Textile Solutions tillsammans med samarbetspartnern Hööks nu i slutstadiet av att lansera en ny ridstövel på marknaden. Med den justerbara lösningen anpassas passformen efter utövarens preferenser, som i sin tur kan leda till att ökad prestation. Ambitionen är att lansera produkten i början av 2023.

– Ridsporten är en nischad marknad med hög efterfrågan. I dag finns ungefär 90 miljoner ryttare i världen. Kan vi nå ut till dessa med en produkt som höjer prestationen kommer det innebära att vi snabbt kan bygga upp en stark representativ försäljning, säger Sam Issa.

Läs mer om Nano Textile Solutions

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!