Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Medtechbolaget Pharmiva siktar på börsen 2021

Medtechbolaget Pharmiva siktar på börsen 2021

Med en ny vd vid rodret, en patenterad, CE-märkt medicinteknisk produkt och en kommande klinisk studie har medtechbolaget och CBC-investeringen Pharmiva alla förutsättningar att lyckas och siktet är nu inställt på börsnotering under andra kvartalet 2021.

”Det här är en start up, ett bolag i sin linda, med stor potential att växa och bli en viktig spelare i branschen. I mitt uppdrag innebär det att varje steg får stor impact. Tester, produktion, kommersialisering, marknadsföring och försäljning. Allt vilande på den strategi vi jobbar med nu”, säger Christina Östberg Lloyd, ny vd för Pharmiva i intervjuer med SwedenBIO.

Pharmivas vd Christina Östberg Lloyd är gynekolog och har arbetat inom läkemedelsindustrin i 20 år, senast som forskningsdirektör vid Novo Nordisk i Malmö. I november tog hon över som vd efter Lars Hedbys, som varit tillförordnad vd fram till sista september.

”Det som driver mig är att få skapa nya förutsättningar för bättre hälsa. Som gynekolog brinner jag förstås för kvinnoperspektivet. Den erfarenhet jag fått från stora internationella bolag kommer jag ha stor glädje av i min nya roll”, säger Christina Östberg Lloyd i en intervju med Rapidus.

Under de första månader som vd har Christina Östberg Lloyd fokuserat på att slutföra en pre-IPO och att lära känna företaget.

”Det var fullt fokus och att accelerera som gällde från dag ett när jag kom in i företaget för drygt två månader sedan. Det visade sig vara rätt prio och det känns väldigt bra att vi lyckades fylla investeringsrundan på några veckor”, säger Christina Östberg Lloyd i en intervju med Rapidus.

Pharmivas patenterade produkt är en antibiotikafri behandling som ska bota bakteriell vaginos, en underlivsinfektion som cirka 30 procent av kvinnor i fertil ålder världen över drabbas. Bakteriell vaginos ger besvärande symtom och ökar risken för könssjukdomar, missfall och för tidig födsel.

”En tidigare klinisk studie har gett positiva resultat och i den kommande, som startar tidigt nästa år, har produkten utvecklats ytterligare. När den kommande kliniska studien är i hamn är vi redo för lansering”, säger Christina Östberg Lloyd, vd på Pharmiva, till Rapidus.

För fler nyheter om Pharmiva, klicka här.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!