Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Intresset för onoterade bolag fortsätter öka: ”Marknaden har fått upp ögonen”

Intresset för onoterade bolag fortsätter öka

Allt fler investerar i svenska onoterade bolag och mängden investerat riskkapital är nu tillbaka på nivåerna innan finanskrisen. Thor Bergenholtz, verksamhetsansvarig på Företagsförmedlaren, säger i en artikel i Di att en anledning till det ökade intresset är, tillsammans med att allt fler ser onoterade bolag som en bra investering, att många ser större möjligheter att påverka.

”Här har du väldigt nära till ägare och verksamheten så du får en annan närhet till din investering än om du ger dig in i ett börsbolag där du är en bland tusen andra […] Det känns som att marknaden har fått upp ögonen för det här som jag hävdar är gräddan av svensk industri. Det finns oerhört många fina bolag inom otaliga mängder branscher”.

Att intresset för onoterat ökar bekräftas också i ny statistik från myndigheten Tillväxtanalys som visar att det investerade riskkapitalet till 4,81 miljarder kronor, vilket är en ökning med 26,5 procent jämfört med året innan.

”Sedan 2015 ser vi att investeringarna ökar och mellan 2019 och 2020 ser vi en särskilt kraftig ökning […] De senaste åren har vi sett en tydlig trend och så länge det inte händer något extremt eller oväntat så är min gissning att det kommer att fortsätta öka”, säger Torbjörn Danell, analytiker på Tillväxtanalys, till Di.

CBC arbetar internationellt med att hitta rätt bolag att investera i, och letar aktivt efter företag inom bland annat E-health, cleantech, Fintech, Medtech och SaaS-bolag, E-gaming. CBC utvärderar varje månad ett hundratal olika företag för att hitta rätt investering att erbjuda till befintliga kunder och investerare.

Läs mer om CBC:s arbetsmodell

Bli medlem här

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!