Inflights lyckade lansering av VR-tjänst för opera och teater, stänger ny investeringsrunda

januari 24, 2021

Inflights lyckade lansering av VR-tjänst för opera och teater, stänger ny investeringsrunda

Inflight lanserade nyligen VR-tjänsten Frontrow för underhållning i hemmet och tjänsten fick ett positivt mottagande på den tyska marknaden. Dessutom stängde Inflight nyligen två olika finansieringsrundor som tillför bolaget cirka 6 MSEK.

Efter pandemins påverkan på flygindustrin började Inflight arbeta med att utveckla nya tillämpningsområden och koncept för bolagets VR-underhållningssystem. Underhållningstjänsten Frontrow som lanserades i Tyskland har gett bolaget en stadig inkomstkälla och ett stort antal återkommande kunder. Tidigare under 2020 lanserade bolaget även företagstjänsten VR Expert Solutions som erbjuder företag att använda Inflights VR-plattform för olika VR-projekt.

Inflight hade under 2020 sexsiffriga intäkter, ungefär hälften av året innan, där majoriteten kommer från de nyutvecklade tjänsterna och andra tillämpningsområden. Inflight har under hösten även fått ett patent godkänt i USA samtidigt som bolaget har skickat in flera ansökningar om patent i EU, Kina, Sydkorea och Japan.

Med två framgångsrika finansieringsrundor i ryggen och drygt 6 MSEK in till företaget kommer Inflight under 2021 arbeta med att vidareutveckla tjänsterna och hitta ytterligare tillämpningsområden för bolagets VR-plattform.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bläddra mellan nyheter