Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Inflight i samarbete med kinesiska resebolag

IATA-Inflight-VR

Flygbolag i EU och USA kämpar fortfarande med omstruktureringsprocesser och att detaljplanera verksamheten för andra halvåret. I allmänhet är flygresor globalt på återhämtning men växer från låga nivåer.

I Kina är den inhemska marknaden redan på nivån före Covid och utsikterna är positiva. I detta sammanhang har Inflight intensifierat fokus på de kinesiska och asiatiska marknaderna. För den kinesiska regeringen är både luftfart och VR strategiska kärnmarknader och Inflights teknik passar in.

Inflight har därför inlett samarbete med två kinesiska företag:

Yihengsi: Kinesisk researrangörer som har genomfört tester med Inflights erbjudande och erhållit mycket positiv passageraråterkoppling. Det var avgörande att påvisa en allmän passageraraccepens för VR-erbjudandet i Kina samt betalningsvillighet, vilket kunde bekräftas. Yihengsi har även informerat om intresse från två olika lågprisflygbolag i Kina.

TDT Link: Diskussioner med ledningen har inletts. TDT Link är en snabbt växande lokal leverantör av Inflight Entertainment & Connectivity, IFEC.

För den vidare marknadsutvecklingen förhandlar Inflight med Yihengsi och TDT Link för hur de bäst ska ta den kinesiska marknaden. Flera alternativ ligger på bordet, allt från ett säljpartnerskap, exklusiva licensavtal, joint venture eller förvärv av tekniken.

Inflight kommer dessutom att anlita en rådgivare som kan vara bron mellan bolaget och Kina. Inflight kommer även anlita en rådgivare för att inleda diskussioner med företag i EU och USA som kan ha ett strategiskt intresse för bolagets teknik, exempelvis IFE-företag som Panasonic eller VR-hårdvaruleverantörer som Oculus.

Målet är att ha klart ett strategiskt partnerskap i slutet av året. Mot denna bakgrund sonderar Inflight intresset från CBC och deras medlemmar om att göra en ny investering mot slutet av året. CBC ser även över möjligheten att placera en strategisk person i Inflights styrelse.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!