Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Gradientech: QuickMIC certifierat för forskningsanvändning

Gradientech

Gradientech har gått ut med ett pressmeddelande att QuickMIC certifierat har blivit godkänt för forskningsanvändning. Läs hela pressmeddelandet här. Nedan kan ni läsa texten översatt via Google till svenska.


”QuickMIC-instrument certifierat för forskningsbruk

Uppsala, 28 juli 2020. Gradientech är nöjd med att meddela att QuickMIC®-instrumentet, vilket är en del av det antibiotiska mottaglighetstestningssystemet under utveckling av Gradientech, är nu godkänt för forskningsbruk efter omfattande tester av lntertek. QuickMIC-instrumentet uppfyller IEC, UL och FCC-standarder för elsäkerhet, grundläggande säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet (EMC), som certifierar instrumentet som ska användas av externa kunder inom det europeiska länder och USA.

”Certifieringen visar att vårt QuickMIC-instrument är säkert att använda enligt tillsynskrav. Detta är ett kvitto för Gradientech som vi har lyckats med utvecklingsarbetet hittills och att vårt fokus på kvalitet har lönat sig, säger Sara Thorslund, VD på Gradientech.

QuickMIC-systemet för ultra-snabb antibiotikakänslighetstest kan användas för diagnostiska ändamål när den nuvarande certifieringen kompletteras med beprövad klinisk prestanda enligt lagkrav. Den kliniska prestationsstudien av QuickMIC i samarbete med europeiska laboratorier för klinisk mikrobiologi planeras för 2021. Gradientech är ISO13485-certifierad sedan 2017, vilket är ett krav för att placera en medicinsk produkt för diagnostisk användning på marknaden.”

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!