Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Gradientech påbörjar regulatorisk klinisk studie – förbereder kommersiell lansering

Gradientech påbörjar regulatorisk klinisk studie

Gradientech påbörjar en regulatorisk klinisk studie till bolagets diagnostiska QuickMIC®-system, med syfte att bevisa systemets kliniska prestanda och det betydande värdet av QuickMIC vid behandling av sepsispatienter. Studien kommer ligga till grund för ett regulatoriskt CE-IVD-godkännande inför en marknadslansering.

”Det känns väldigt bra att börja 2022 med denna kliniska multicenterstudie. Det är resultatet av år av multidisciplinärt innovativt arbete, och vi har arbetat mycket fokuserat för att nå denna viktiga milstolpe […] Vi har hittills sett snabba och exakta data från QuickMIC. Parallellt med att slutföra den kliniska studien förbereder vi nu den kommersiella lanseringen av QuickMIC”, säger Sara Thorslund, vd för Gradientech, i ett pressmeddelande.

QuickMIC är utvecklat för att bli det snabbaste diagnostisksystemet på marknaden för testning av antibiotikaresistens vid sepsis. Ultrasnabb testning av antibiotikaresistens gör det möjligt för behandlande läkare att snabbt få guidning till att behandla sepsispatienter med rätt antibiotika, och i rätt dos, något som kan rädda liv och korta vårdtider.

Läs mer om Gradientech

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!