Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Fyra nya produkter med LumeoTechs LOOP-teknologi kommersialiseras – siktar på 10 miljoner i omsättning

Fyra nya produkter med LumeoTechs LOOP-teknologi kommersialiseras – siktar på 10 miljoner i omsättning

LumeoTechs LOOP-teknologi används nu i ytterligare fyra produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det handlar om tre olika typer av säkerhetslarm samt en belysningsprodukt för utomhus användning. LumeoTech omsatte under 2021 1,5 miljoner SEK och med ett stort antal potentiella avtal i pipelinen siktar bolaget på att mångdubbla omsättningen under 2022.

“I år kommer vi att omsätta cirka 1,5 miljoner kronor, vi är fortfarande i en väldigt tidig fas. Nästa år är målet på 10 miljoner. I och med att våra tekniker bygger på att vi samarbetar med andra aktörer så tar det lite tid från att vi tar fram produkterna till att vi kan börja tjäna pengar på det”, sa medgrundaren och affärsutvecklingschefen John Holmgren i en artikel i Breakit i december 2021.

LumeoTechs har under året släppt sin första teknik inom området fästteknik med ett godkänt patent för internationalisering. LumeoTechs LOOP-teknologi gör det enklare att fästa bärbar elektronik direkt på kläderna. Bolaget utvecklar även två andra tekniker som gör att man ska kunna fästa bärbar elektronik direkt på päls och direkt på huden. Planen är att kommersialisera dessa under de kommande två åren.

“Vårt mål är att arbeta som Goretex gör med sin affärsmodell, som en ingrediens som integreras i andra produkter, ett så kallat ‘ingredient brand’. Vi har ingen färdig produkt utan samarbetar med företag för att ta fram anpassade lösningar så att de kan bära sina produkter på nya innovativa sätt”, sa medgrundaren och vd:n Leo Wu till Breakit i december 2021.

Lumeo Technology AB är ett svenskt bolag sprunget ur Chalmers Ventures och Sony Startup Accelerator med säte i Göteborg. LumeoTech har utvecklat och tagit patent på en unik fästteknologi för tyg, päls, hår, textilier och hud. Med denna teknik kan man fästa vad som helst på vilken yta som helst. Bolagets grundare och medarbetare har bakgrund från Chalmers och Handelshögskolan i Göteborg, samt även arbetat för bland annat NASA och Axis Communication.

Läs mer om LumeoTech

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!