Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Full fart i Eliq

Nu är höstens emission inskickad för registrering hos Bolagsverket och med pengarna på plats är Eliq AB i full fart med rekrytering.
Mycket har hänt under hösten. Här är en sammanfattning av de viktigaste punkterna.

Försäljning
Eliq AB har skrivit på avtal för att leverera deras app till ytterligare ett elbolag i Norge och de är nära att stänga en affär med ytterligare ett norskt bolag.

DE har även skrivit på avtal för en pilot med ett stort Spanskt elbolag. Piloten ska nå ett stort antal kunder och de räknar med att detta kommer ge ett stort PR-värde så snart de får möjlighet att gå ut med informationen i media.

I Frankrike har man ändrat lagen och givit elbolagen ett helt år extra på sig att börja erbjuda en app till sina kunder och först från 1 jan 2019 är detta nu ett lagkrav. Detta har inneburit att marknaden inte tagit fart under hösten som väntat utan elbolagen tar mer tid på sig att handla upp detta. Joakim Ottander från grundarteamet flyttar i januari till Paris i 6mån för att utveckla den franska marknaden under den kommande upphandlingsfasen.

I Storbritannien gör Eliq AB framsteg i att bygga deras nätverk och de börjar närma sig slutet på rekryteringsprocessen för en affärsutvecklare. De har samtidigt kommit långt i en upphandling, som kommer avslutas under de närmsta sex veckorna.

När det gäller Sverige så gick Eliq AB ut med deras samarbete med CGI i höstas. De har även deltagit som partner på deras kundmässa i Stockholm och erbjudandet har presenterats för alla deras kunder, dvs ett 40-tal svenska elbolag.

Produkten
Mjukvaran har gått igenom flera stora förbättringar under hösten, både i form av intelligens och direkt funktionalitet för användarna. Bland annat utfärdas nu automatiska varningar vid onormal elförbrukning och under januari lanseras en ny modul som analyserar månadsförbrukningen för att förklara elräkningen. Samtidigt har webb-versionen av appen fått ett större facelift och de har kraftit utökat administratörssidan där deras kunder nu filtrera sina användare för att underlätta för kundtjänst.

Rekryteringen av nya utvecklare är i full gång och teamet kommer växa under första kvartalet.

Under hösten har Eliq AB sökt en ny styrelseordförande och har nu landat med en person som de vill föreslå att kommande stämma ska välja. Mer information kommer ut inför stämman.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!