Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

En ny vetenskaplig studie av Gradientechs publicerad i tidskrift

En ny vetenskaplig studie av Gradientechs publicerad i tidskrift

En ny vetenskaplig studie av Gradientechs diagnostiksystem QuickMIC har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Frontiers. Studien visar på signifikant minskning i tid till möjlig guidning av korrekt antibiotikabehandling av svårt sjuka sepsispatienter. Som ett resultat av de signifikant minskade svarstiderna för kliniska prover kan QuickMIC bidra till tidigare och mer riktad antibiotikabehandling och därmed förbättra vårdkvaliteten.

”Snabbheten för QuickMIC-systemet och den signifikanta minskningen i svarstid jämfört med rutindiagnostik är väldigt lovande och kan få stor betydelse för guidning av antibiotikabehandling av sepsispatienter i framtiden”, säger Christer Malmberg, Chief Scientist på Gradientech och huvudförfattare till artikeln, i ett pressmeddelande.

Författarna bakom studien konstaterar även att QuickMIC är en snabbare diagnostiklösning jämfört med konventionell diagnostik, och kan minska svarstiden på kliniska prover med minst 40 procent med hög överensstämmelse till den gällande referensmetoden för antibiotikakänslighetsmetoder. Det vetenskapliga arbetet är ett samarbete mellan Gradientech och forskare och kliniker på Uppsala universitet och Uppsala Akademiska Sjukhus.

Gradientech är ett svenskt bioteknik- och diagnostikbolag med huvudkontor i Uppsala. Bolaget har utvecklat diagnostiksystemet Quickmic som gör en snabb antibiotikaresistensbestämning av prover från sepsispatienter. Systemet baseras på innovativ mikrofluidikteknik kombinerat med realtidsavbildning och bildbehandling.

Vetenskaplig studie av Gradientechs diagnostiksystem QuickMIC. Läs hela pressmeddelandet från Gradientech här.

Läs mer om Gradientech här.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!