Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Eliq får nya kunder och förstärker teamet

Eliq får nya kunder och förstärker teamet

Eliq har under hösten stängt ett flerårigt kontrakt med snabbväxande fjärrvärmebolaget Switch2 i Storbritannien, samt en affär (initialt ett pilotavtal) ur en upphandling med ett stort baltiskt energibolag. Just nu ligger även ett flertal affärer i förhandlingsstadiet.

Utöver nya kunder och en stärkt kassa efter sommarens nyemission förstärker Eliq även teamet. Bolaget har anställt fyra nya säljare med bas i Finland, Spanien, Frankrike och Nederländerna. Detta gör att Eliq nu är verksamma på flera nya europeiska marknader och säljstocken har redan börjat växa betydligt. Samtliga säljare är seniora med erfarenhet från energibranschen och uppbyggda nätverk.

Eliq har även rekryterat Doug Jones till en ny chefsroll, Head of Client Operations. Doug Jones, baserad i London, har tidigare arbetat för amerikanska Opower och närmast som Customer Success Director hos Advizzo. Doug kommer ansvara för projektledning och customer success på Eliq.

Med bakgrund i att det varit svårt att rekrytera i Göteborg och utdragna processer med migrationsverket så öppnar Eliq under kommande veckorna upp ett dotterbolag i Litauen och rekryterar där ett nytt team med fokus på AI.

På finansieringssidan beslutar Inven och Contrarian Ventures under kommande veckor kring hur de vill göra med Tranche 2 av investeringen. Även om Eliqs abonnemangsintäkter dubblades mellan januari och december, lyckades bolaget inte nå de uppsatta försäljningsmålen som automatiskt triggar den andra tranchen av finansieringen, mycket beroende på att rundan drog ut på tiden.

– Jag kan även nämna att vi tagit ut lån från Almi på 5 Mkr i samband med investeringsrundan. Med detta ser vi att affärsplanen är fullfinansierad och fokuserar sedan i september nu på att bygga bolaget och för inte dialog med ytterligare nya investerare, säger Håkan Ludvigson, vd Eliq.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!