Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Duearity lämnar in FDA-ansökan för att lansera tinnitusprodukt i USA

Duearity lämnar in FDA-ansökan för att lansera tinnitusprodukt i USA

I november 2022 kommer Duearity lämna in en ansökan till FDA (U.S Food and Drug Administration) om rätten att introducera bolagets tinnitusprodukt, Tinearity G1, på den amerikanska marknaden. Samtidigt förbereder företaget att starta en organisation i USA som ska sälja och marknadsföra produkten.

Duearity är just nu i slutstadiet av att färdigställa underlaget som skickas in till FDA. Förhoppningen är att få godkännande i början av 2023. Arbetet att etablera en organisation på plats som ska sköta lanseringen vid ett eventuellt godkännande från FDA, är redan påbörjad.

– Vi bedömer att USA kommer att bli Duearitys viktigaste marknad i framtiden. Tinnitus är ett stort problem i USA och uppmärksammas i stor utsträckning, inte minst eftersom många militärer drabbas. Därför är det ett stort och viktigt steg framåt när vi nu ansöker om godkännande om försäljning i USA, säger Fredrik Westman, vd Duearity AB i ett pressmeddelande.

I Sverige ligger bolaget steget före och sedan januari i år har kunder kunnat förbeställa Tinearity G1. I väntan på att erhålla en CE-märkning planerar Duearity att påbörja distributionen nu i november 2022.


CBC-investeringen Duearity AB är ett svenskt medtech-bolag som har utvecklat en unik behandlingsmetod mot tinnitus. Tillståndet ger en obotlig påtvingad ton, som uppstår i örat trots att det inte finns något yttre ljud. Tinearity G1, deras tinnitusprodukt, består av ljudelement som placeras på självhäftande adaptrar vilka i sin tur placeras bakom öronen för att på så sätt överföra ljudet och hålla örongångarna fria.

Läs mer om Duearity

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!