Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Divide siktar mot förvärv av licensierad bankaktör

Divide siktar mot förvärv av licensierad bankaktör

CBC-investeringen Divide arbetar fortsatt mot att förvärva, alternativt inleda samarbete med en licensierad aktör inom banksektorn. Syftet är att generera ett så kostnadseffektivt kapital som möjligt till bolaget, genom erbjudande om inlåningskonton till allmänheten.

”De finansieringspartners som avsågs backa upp förvärvet utgör fortsatt grunden för uppskalning av bolagets verksamhet och är vår partner i de pågående dialoger kring förvärv av en annan aktör som också innehar banklicens. Vi arbetar fortsatt intensivt för att säkerställa finansiering och licensiering så att vi ska kunna skala upp bolaget så snart det är möjligt”, skriver Stefan Holm, CCO och vice vd Divide, i en kommentar.

Divides vision är att revolutionera den svenska kreditmarknaden genom att erbjuda en kontokredit som medför betydligt bättre ekonomiska förutsättningar och därigenom ökad livskvalitet. En kredit ska inte längre behöva ses som något dyrt, oansvarigt eller kortsiktigt utan som ett ekonomiskt smartare alternativ för att förenkla vardagen.

Affärsidén är att erbjuda kontokrediter till marknadens lägsta ränta. Enkelt uttryckt kan Divides tjänst beskrivas som en “Swish” med kredit till en effektiv årsränta jämförbar med aktuella bolåneräntor. Divide fungerar som en digital löpande checkkredit.

Läs mer om Divide

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!