Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

CBC-investeringen Imitera AB bygger VR-upplevelse åt GKN Aerospace

CBC-investeringen Imitera AB bygger VR-upplevelse åt GKN Aerospace

VR-bolaget och CBC-investeringen Imitera har fått i uppdrag av flygteknikbolaget GKN Aerospace Sweden att bygga en VR-upplevelse där besökare kan uppleva Europas rymdfarkost Ariane 6 i Virtual Reality.

“Med ett virtuellt showroom får vi en fantastisk möjlighet att visa upp vad vi bygger till den europeiska rymdraketen, Ariane 6. Vi på GKN Aerospace ser det här som framtiden för att visa upp våra produkter i dess slutliga användning hos vår kund”, säger Marcus Broberg, Business Development Manager för programmet Launcher Engines på GKN Aerospace i ett pressmeddelande.

VR-upplevelsen som Imitera skapar ger en eller flera samtidiga besökare en unik möjlighet att kunna få se hur Ariane 6 ser ut i verklig skala, och samtidigt också bli guidad runt raketen och de delar som GKN Aerospace Sweden bygger till rymdfarkosten.

“Ariane 6 skjuts upp från Kourou, Franska Guyana i Sydamerika, och det är få förunnat att få besöka den i verkliga livet. Med Imiteras fokus på det mänskliga mötet och verkliga, immersiva upplevelser i ljud och bild, erbjuder vi ett komplement eller ett alternativ till det fysiska mötet, och kan spara tid och pengar för de inblandade parterna” säger John Nilsson, VD på Imitera AB, i pressmeddelandet.

Avtalet med GKN Aerospace Sweden är det andra på kort tid för Imitera. Nyligen licensierade den svenska myndigheten Rymdstyrelsen Imiteras VR-upplevelse MarsQuest, för att kunna ge besökare på mässor och andra evenemang möjligheten att uppleva Mars.


Imitera är ett XR-bolag (extended reality) som utvecklar plattformar med fokus på det mänskliga mötet och att göra det enkelt för företag och deras kunder att använda virtuella världar, Metaverse. Bolagets huvudsakliga plattformar är Infinity Expo (virtuella showrooms) och Slipstream, en virtuell nöjespark med liverollspel, som kan utökas både narrativt och visuellt av ett ständigt växande community.

Läs mer om Imitera

Imiteras vd berättar mer om bolagets marknadsplan

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!