Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

CBC-investeringen Gradientech tecknar distributionsavtal för Europa

CBC-investeringen Gradientech tecknar distributionsavtal för Europa

Diagnostikföretaget Gradientech har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Biomedica för kommersialiseringen av QuickMIC® i Österrike, Schweiz och östra Centraleuropa. Biomedica har i över 40 år varit en ledande leverantör av in vitro-diagnostik, medicinskteknisk utrustning och life science-produkter.

“Biomedica är en utmärkt partner av flera anledningar. De har gedigen erfarenhet, en kompletterande produktportfölj för sepsis och den betydande expertis som krävs för att QuickMIC-systemet ska kunna bli en marknadsledare för ultrasnabb testning av antibiotikaresistens på deras marknader”, säger Peter Karlberg, VP Sales på Gradientech i ett pressmeddelande.

Gradientech erhöll CE-IVD-märkning på QuickMIC i maj 2022, och diagnostiksystemet blir det snabbaste systemet på marknaden för tillväxtbaserad testning av antibiotikaresistens hos sepsispatienter. I och med CE-IVD-märkningen kan Gradientech lansera produkten i Europa och därefter i USA.

“Innovation är ett av våra kärnvärden och produktlinjen från Gradientech är därför ett perfekt komplement till vår Sepsis-portfölj. Det stärker inte bara vår position i ett strategiskt viktigt segment där vi har stor expertis, det möjliggör också förbättrade kliniska beslut i en tidskänslig miljö”, säger Dr Petra Wiedemann om distributionsavtalet, vd på Biomedica, i pressmeddelandet.


CBC-investeringen Gradientech är ett svenskt bioteknik- och diagnostikbolag med huvudkontor i Uppsala. Bolaget har utvecklat diagnostiksystemet Quickmic som gör en snabb antibiotikaresistensbestämning av prover från sepsispatienter. Systemet baseras på innovativ mikrofluidikteknik kombinerat med realtidsavbildning och bildbehandling.

Läs mer om Gradientech

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!