CBC introducerar Cystellar – banbrytande techbolag inom försäkringsbranschen

januari 20, 2021

CBC introducerar Cystellar – banbrytande techbolag inom försäkringsbranschen

Nu introducerar CBC Group ett banbrytande techbolag inom försäkringsbranschen, Cystellar Ltd samt deras svenska dotterbolag Cystellar Nordic AB. Företaget levererar ett unikt AI-system till världens större återförsäkringsbolag som förnyar hela processen att värdera risker inför att återförsäkra industrier inom jordbruk, sjöfart, logistik och matindustrin.

I korthet sammanställer och analyserar Cystellars AI-system geostrategisk data från satelliter och mark- och luftsensorer för att sedan ge träffsäkra prognoser beroende på geografiska förutsättningar. På så sätt kan bolaget hjälpa försäkringsbolag att mer tillförlitligt försäkra strategiska tillgångar runt om i världen.

– Tack vare Cystellars AI-teknik kan data i form av olika väderprognoser skapa prognoser för den sociala, politiska och ekonomiska utvecklingen. Informationen är viktig för återförsäkringsbolag för att de ska kunna optimera deras portföljer och få bättre möjligheter att kalkylera försäkringsrisker. Cystellar erbjuder ett banbrytande och unikt sätt att använda AI inom försäkringsbolagen, säger Leo Celija, försäljningschef på CBC Group.

Marknadspotential och framtidsplaner

Enligt en studie från Cambridge avdelning för riskstudier beräknas att den globala försäkringsindustrin hanterar ca £544 triljoner i risktillgångar. Bolaget riktar därför in sig på kunder inom kommersiella fastigheter, specialförsäkringar inom jordbruk samt den marina sektorn. Cystellar har byggt upp goda relationer med några av de större återförsäkringsbolagen. Intäkterna genereras primärt via direktförsäljning ur deras breda produktsortiment som till exempel insurtech, agritech och foodtech.

Planen framåt är att öka Cystellar-koncernens tillväxt genom att utvidga tjänsterna till globala finansiella institutioner, mediabolag och statliga institutioner samt öka marknadspenetrationen i befintliga branscher inom försäkring och återförsäkring. Bolaget avser att övergå till att bli en specialiserad försäkringsagent där inga konkurrenter har samma grad av specialisering inom försäkringssektorn med den typ av teknisk kompetens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bläddra mellan nyheter