Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Brainreader i exklusivt partnerskap med Phenome Health – enorm patientstudie går framåt

Brainreader i exklusivt partnerskap med Phenome Health – enorm patientstudie går framåt

CBC-investeringen Brainreader har utvecklat och patenterat en medicinsk mjukvara som analyserar och tolkar MRI-hjärnskakningar. Bolaget ingår nu i ett samarbete med dr Lee Hoods Phenome Health, huvudorganisationen till Lee Hoods Beyond the Human Genome Project, som under en tioårsperiod ska utföra studier på en miljon patienter för att forska på demensbehandlingar och öka förståelsen för sjukdomen.

Phenome Health och Brainreader förhandlar just nu om att använda Brainreaders mjukvara Neuroreader i studien, med syfte att utföra volymetrisk analys av hjärnan.

”Neuroreader® har visat sig vara mer detaljerad och effektiv än alternativa programvaror för volymetri av hjärnan, och vi är glada över att kunna utforma ett avtal med Brainreader för den här nya studien”, säger dr Lee Hood i ett pressmeddelande.

Läs hela pressreleasen här.


Brainreader är ett Life Science-bolag med huvudkontor i Danmark som grundades 2011. Bolaget har utvecklat en patenterad medicinsk mjukvara Neuroreader™ som analyserar och tolkar MRI-hjärnskanningar. Mjukvaran anses vara i framkant på marknaden på grund av den mycket utförliga och exakta analysrapporten.

Läs mer om Brainreader här

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!