Authentico Technologies får biometriskt EU-patent godkänt

april 28, 2021

Authentico Technologies får biometriskt EU-patent godkänt

Authentico Technologies har fått ytterligare ett patent godkänt inom EU. Patentet gäller den nya biometriska autentiseringslösning som gör att användaren kan använda en biometrisk signatur i stället för ett lösenord. Authentico har sedan tidigare patent på tekniken Ciphra, som säkrar lösenord och persondata hos företag med online-plattformar.

– Det nya patentet gör att vi nu både kan säkra lagringen av lösenord och data samt själva inloggningsprocessen. Det gör att våra kunder är säkra både mot offline-attacker genom Ciphra och online-attacker tack vare den nya biometriska autentiseringslösningen, säger Martin Fabiansson, vd Authentico.

För den nya patenterade lösningen för biometrisk autentisering använder Authentico en kryptering som baseras på PUF (Physical unclonable function). Det betyder att ingen del av inloggningsförfarandet finns i hårdvaran, vilket gör att uppgifterna inte är möjliga att stjäla.

– Vi kan nu erbjuda mer av en helhetslösning när det kommer till säkerhet till våra kunder, samtidigt som en större marknad öppnar sig för Authenticos erbjudande, säger Martin Fabiansson.

Läs mer om Authentico Technologies

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bläddra mellan nyheter