Antalet ID-kapningar ökar, marknaden söker hårdvarubaserade system

juli 19, 2021

Authentico Technologies får biometriskt EU-patent godkänt

Antalet ID-kapningar fortsätter att öka och allt fler kriminella lyckas genomföra attacker mot både företag och privatpersoner. Den vanligaste id-stölden är att förövaren kommer över personuppgifter och använder dem för att beställa varor på nätet eller teckna abonnemang eller låneavtal. Andra typer av id-stölder förekommer också, exempelvis att identitet används för att kapa lagfarter eller hela bolag.

Tillståndet gör att försäkringar mot id-kapningar ökar i popularitet, vilket är en tjänst som hjälper privatpersoner som drabbats. Ett id-skydd för privatpersoner ingår i många hemförsäkringar och är i regel lika omfattande som de separata id-skydd som många specialförsäkringar erbjuder.

I Sverige har Skattemyndigheten flera verktyg som gör det svårare att bli utsatt, till exempel att ha kontroll över adressändringar. Tjänsten Bank-ID är ett mycket säkert sätt att skydda login, men det är en svensk företeelse. Internationellt är det mjukvarubaserade system som skyddar mot intrång. Detta motverkar CBC-investeringen Authenticos lösning som du kan läsa mer om här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Bläddra mellan nyheter