Nano Textile Solutions Fulltecknad Abarceo Fulltecknad Gigleer Fulltecknad Imitera AB Fulltecknad GLX Analytix Fulltecknad Swiftly Pågår LumeoTech Fulltecknad Nine Casinos AB Fulltecknad Friendbase Fulltecknad Duearity AB Genomförd TIGERQ AB Fulltecknad Brainreader Fulltecknad Colzyx AB Fulltecknad Returnado AB Genomförd Lurkware AB Fulltecknad WorkMotions AB Fulltecknad Divide AB Fulltecknad Gradientech AB Fulltecknad Healthy Family Sweden AB Fulltecknad Authentico Technologies AB Fulltecknad

Allt fler upptäcker WorkMotions dynamiska skrivbord DynaDesk: ”Evidens för att människor upplever ökad effektivitet och välmående”

Allt fler upptäcker WorkMotions dynamiska skrivbord DynaDesk

WorkMotions dynamiska skrivbord DynaDesk blir alltmer populärt både hos återförsäljare och privatpersoner. DynaDesk är ett patenterat dynamiskt skrivbord som i en klinisk studie från Linköpings Universitet signifikant förbättrade nackmuskelns funktion och minskade smärtan hos deltagarnas, vilket även ökade deras livsglädje.

Läkaren såg omedelbara förbättringar.

I senaste numret av Tidningen Hälsa berättar läkaren Astrid Lundevall om hur hon efter flera månaders hemmaarbete började få värk i skuldrorna och trötthet i armarna. Hon kontaktade då WorkMotions och fick låna ett DynaDesk för att prova.

”Jag blev jätteförtjust. Det tog några dagar att anpassa mig till rörelserna men jag kände direkt att ett sådant ska jag ha – och köpte ett eget skrivbord. Efter en dryg månad hade mina besvär försvunnit. Nu har jag rekommenderat till en kollega som också ska köpa ett Dynadesk.

Som läkare vet Astrid Lundevall hur kroppen påverkas av långa perioder av stillasittande, och varför DynaDesk fungerar.

”Att delen där tangentbordet ligger sakta flyttar sig upp och ned innebär att skuldrorna rör sig lite hela tiden och man hamnar då aldrig i en statisk position. Det blir som minigympa hela tiden. Som vid all fysisk aktivitet så blir det en förbättrad cirkulation i muskulaturen.”.

”Det här är något helt nytt”.

Edsbyn Senab-koncernen är en av Skandinaviens ledande leverantörer av inredningslösningar till kontor och offentliga miljöer. Koncernchefen Conny Torstensson har ett stort intresse av både hälsa och arbetsmiljö.

”Jag har rest och arbetat i hela världen och ser att Sverige ligger långt framme. Men när det gäller just skrivbord har det inte hänt så mycket de senaste 20 åren. Med ett undantag: det dynamiska skrivbordet Dynadesk. Det här är något helt nytt . De små rörelserna när tangentbordet långsamt rör sig upp och ned blir nästan som en massage och man känner att spänningarna i axlar och nacke släpper. Med den vetenskapliga studie som gjorts på skrivbordet finns det nu också evidens för att människor verkligen upplever ökad effektivitet och välmående med Dynadesk. Det här är liksom nästa nivå”.

Arbetsterapeuten rekommenderar WorkMotions dynamiska skrivbord DynaDesk

Arbetsterapeuten Caroline Källmin arbetar mycket med att prova ut arbetshjälpmedel till personer med svår smärtproblematik.

”När man har en svår nackproblematik är det svårt att hitta en arbetsställning som fungerar. Dessa personer hinner knappt börja jobba innan de måste vila. De kunde sitta vid datorn i 10 minuter, sen var smärtan så svår att de ibland fick lägga sig och vila.”

När Caroline köpte in DynaDesk för att prova på sina klienter såg hon snabba och positiva resultat: De personer som tidigare bara orkat jobba 10 minuter kunde nu jobba 30-40 minuter i sträck. Som ett vanligt arbetspass. Vi skrev en rekommendation att de borde skaffa sådana här skrivbord.”

Läs mer om WorkMotion här.

Bli medlem

Registrera dig för ett gratis medlemskap!